
کتاب مباحثالسرينچک جلد8
سید محمد فواد ابراهیمی, 10 آبان 1397
ای معلم چون كنم توصيف تو |
چون خدا مشكل توان تعريف تو |
انسان به قدرت تفكر و انديشه، اشرف مخلوقات عالم شده است و اين برتري زماني كارائي و معني واقعي را مييابد كه همهی افراد بشر از انديشهی منظم و شناخت برخوردار باشند. لذا نقش معلم در آموزش و تربيت ديگر همنوعان خود، اهميتي مافوق تصور پيدا ميكند. انسانها به سبب داشتن استعدادها و علايق و موقعيتهاي مختلف، هر كدام در مسيري به فعاليت ميپردازند و در ساختن قسمتي از تشكيلات اجتماعي شركت دارند. در اين ميان مسير عشق يعني مسير معلمي، سواي تمامي مسيرهاي ديگر بوده و هر گونه مقايسهی آن با ديگر مسيرها، از خطاي بنيادين فكري حكايت ميكند. معلم به انسان ياد ميدهد تا خود را جستجو كند و هويت گم شدهاش را پيدا نمايد و از اسارت عوامل اهريمني آزاد گردد كه لازمهی آن درگيري مستمر و مداوم با نيروهاي شيطاني است. لذا معلم هميشه با وحشتناكترين صحنهها روبهروست و بهجاست بگويم كه مسير عشق يعني مسير معلمي، خطرناكترين مسيرهاست و راهي است پر از درّندگان و خونخواران وحشي. معلم دانشمند از راههاي مختلف با ديگر همنوعان خود روبهرو ميشود كه مهمترين آنها نوشتن و كتابت تفكرات و انديشههاست. يك معلم واقعي بايد بتواند تراوشات فكري خود را براي بشريت به صورتهاي گوناگون از جمله نوشتن ظاهر نمايد.
ز احمد تا احد يك ميم فرق است |
معلم را نگر در ميم غرق است |
اينجانب سيدمحمدفواد ابراهيمي فرزند سيدمحمدناصر در صبحدم روز يکشنبه بيست و يکم آبانماه سال 1334 هجري شمسي ( تاريخ تولد شناسنامه 9 / 9 / 1337 ) در دهستان صلوات آباد، ده كيلومتري شرق سنندج مركز كردستان ايران در خانوادهاي اهل علم به دنيا آمدم و تحصيلات ابتدايي را در روستا به پايان رسانده و براي تحصيل در دبيرستان راهي شهر سنندج شدم. پس از گرفتن ديپلم رياضي، به تحصيلات دانشگاهي در رشتهی رياضي پرداختم و پس از اخذ درجهی ليسانس از دانشگاه رازي، مسير عشق يعني مسير معلمي را عاشقانه پيمودم. ابتدا در شهرستان بانه به مدت يك سال و بعد در بخش ديواندره به مدت سه سال و سپس در شهر سنندج به مدت سه سال به تدريس رياضيات دبيرستاني پرداختم و نوجوانان زيادي را كه همچون آهوان معصوم اسير پنجههاي ديو ناداني بودند، به قوهی تفكّر و منطق رياضي نجات دادم و با هفت سال تجربهی آموزشي به عنوان مدرس رياضيات مراكز تربيت معلم سنندج، افتخار آموزش و تربيت دانشجو معلمان را عهدهدار شدم و تا سال 1386 شمسي كه بازنشسته شدم، در پست مدرس رياضيات و كامپيوتر مراكز تربيت معلم سنندج، نقش مؤثر و اساسي در آموزش هزاران معلم منطقهی غرب ايران در زمينهی رياضي و كامپيوتر هم در مراكز تربيت معلم و هم در دورههاي آموزش ضمن خدمت معلمان ايفا كردم تا براي پيمودن اصولي مسير عشق آماده شوند. چه در دوران تحصيل و چه در مسير معلمي، اهل كتابت بوده و توانستهام مقداري از انديشههاي خود را به رشتهی تحرير درآورم و چون عاشق علم و شناخت هستم همواره شركت در مجامع علمي و بهويژه كنفرانسهاي رياضي را مدّ نظر داشته و رنج سفرهاي دور و نزديك را براي برخورداري از محضر استادان و دانشمندان به جان خريدم.
در بيش از يكصد و پنجاه دورهی تخصصي بالغ بر پنج هزار ساعت شركت كرده و در طرحهاي ملي در زمينهی تاٌليفات و پژوهش سه بار مقام اول كشور را كسب نمودم. تعداد زيادي از مقالات و نوشتههايم در نشريات و مجلات استاني و كشوري به چاپ رسيدهاند. در سال 1375 شمسي انجمن رياضي استان كردستان را پايهگزاري نموده كه خود منشاء فعاليتهاي علمي و آموزشي فراواني شد و براي استان كردستان مايهی خير و بركت گرديد و با پيريزي و طراحي و راه اندازي نشريات: مجلهی علمي تام، نشريهی رياضي وصل، خبرنامهی تام، پيك آموزشي تام، پيك دانشآموزي تام، پيك دانشجويي تام، يادمان و اطلاعيهها براي انجمن و گرفتن مجوز رسمي به عنوان مدير مسئول نشريات انجمن رياضي کردستان و برقراركردن ارتباط با بيش از 250 مركز علمي در سراسر ايران، انجمن رياضي استان كردستان را براي استقبال شايسته از سال 2000 ميلادي يعني سال جهاني رياضيات مهيّا نمودم. همزمان با مهيّا كردن ايميل: Kurd_math@yahoo.com سايت اينترنتي كوردمت را در خرداد 1382 نيز براي انجمن رياضي استان كردستان طراحي كرده و آن را در شركت ستكام تهران با 5 مگابايت فضا به ثبت رساندم. در آن زمان اكثر دانشگاهها، مؤسسات، انجمنهاي علمي و حتي انجمنهاي رياضي و انفورماتيك ايران فاقد سايت اينترنتي بودند!
http://www.kurdmath.com
افتخار ميكنم كه اولاً معلم هستم و ثانياً رياضيات تدريس كردم. ما معلمان رياضي افتخار مضاعف نصيبمان شده است كه در شاهراه بزرگترين رسالت بشر يعني معلمي، از بهترين وسيلهی حركت براي پيمودن مسير يعني رياضيات استفاده ميكنيم.
معلم را فكر و عزم راسخ است |
همه حال او پرسش و پاسخ است |
در دههی چهارم قرن چهاردهم هجري شمسي، ضمن تحصيلات رياضيات دبيرستاني كه شيفتهی آن بودم، احساس ميكردم كه به ساير علوم و بهويژه ادبيات نيز علاقه دارم. قلم در دستم آرام و قرار نداشت و انشاهايم هميشه مورد توجه قرار ميگرفت. زمان دانشجويي در اوايل دهی پنجم، اكثر جزوات درسي استادان رياضي را مورد تجديد نظر قرار داده و بازنويسي ميكردم. درس توپولوژي را استاد دكتر ارسلان شادمان با تماشاي خط به خط كتاب خارجي، پاي تختهی كلاس شرح ميداد و من بيانات و نوشتههاي درهم ريخته را به طرز خاصي انشاء ميكردم و در آخر ترم يك جزوهی كامل از مطالب منسجم، با ساختار رياضي تحت عنوان " توپولوژي عمومي " تحويل استاد شد. آن كار آنچنان مهم تلقي گرديد كه استاد شادمان با دادن نمرهی الف، مرا از شركت در امتحان كتبي پايان ترم معاف نمود. بعد كه مسير معلمي را پيش گرفتم، به تحرير و انتشار تجربيات آموزشي، اقدامپژوهيهاي خودجوش و تراوشات فكري خود پرداختم. در هر موردي قلم را بر كاغذ ميچرخاندم و تعداد نوشتهها فزوني يافت. وقتيكه مدرس رياضيات مراكز تربيت معلم سنندج شدم، به تاٌليف كُتب درسي رياضي و كامپيوتر مشغول و در سال 1373 شمسي پنج جلد آنها مورد استفادهی دانشجويان رشتهی رياضي قرارگرفت. بنا به اعتقادات خاصي كه داشتم، تا سال 1395 شمسي براي چاپ رسمي تأليفات خود اقدام نكردم. شيداي علم بودن مرا به سوي علوم جديد كامپيوتري كشاند و مدرس اولين كلاسهاي آموزش كامپيوتر در شهر سنندج در سال 1369 شمسي بودم. در آن زمينه نيز قلمفرساييها كردم. براي گسترش و ترويج علم، بهويژه رياضيات و آموزش آن به تهيهی نشريات گوناگون و متعدد علمي پرداخته و دامنهی انتشارات، مرزهاي استان كردستان را درنورديد و سراسر ايران را فرا گرفت. زمانيكه امكان حضور جهاني از طريق اينترنت ميسّر شد، در بهار 1382 شمسي سايت اينترنتي شخصي فوادرويال را طراحي كردم، تا پيامهاي علمي و آموزشي خود را بدون محدوديت جغرافيايي، در معرض ديد علاقمندان در سراسر جهان قرار دهم.
http://www. Foadroyal.com
لذا شروع به الكترونيكي نمودن بيش از 250 مقاله و نوشتهی كم حجم خود نموده كه تعدادي از آنها براي قرار گرفتن در سايت فوادرويال آماده شدهاند و اين روند تا برقي شدن حدود پانصد هزار صفحه نوشته و ماحصل پژوهش و تحقيقات علمي ادامه خواهد داشت. بسياري از نوشتههايم انحصاراً در كتابخانهی شخصي موجودند، ولي آثار قلمي فراواني به انحاء مختلف در تيراژ بالا تكثير و توزيع گرديدهاند. در سال 1391 شمسي اولين موزهی شخصي در استان کردستان ايران را در زيرزمين خانهی مسکوني خود واقع در محلهی چهارباغ سنندج تاٌسيس کردم. پس از نامهنگاريها با ميراث فرهنگي کردستان و بازديد کارشناسان امور موزهها، بهويژه آقای رسول اشتودان مدير کُل سازمان ميراث فرهنگي استان کردستان و همراهان، جناب مدير کُل نظر کارشناسانهی خود را در برگ لوح تقدير، بهصورت رسمي اعلام کردند. بدينسان موزهی شخصي فواد دارای شخصيت حقوقي گرديد.
در سال 1394 شمسي مقدمات تاٌسيس مرکز پژوهش و تحقيقات علمي سيدمحمدفواد ابراهيمي يا به اختصار امپيتي فواد MPT – FOAD فراهم گرديده است تا در محل صلواتآباد سنندج که در ده کيلومتری شرق سنندج واقع است بر پا گردد. اين مرکز شامل کتابخانهی عظيم و بايگاني اسناد علمي و موزهی اشياء قديمي زندگي خانوادههای کردستاني، بايگاني انجمن رياضي کردستان ايران و خانه موسيقي کردستان خواهد بود که از طريق سايت علمي– آموزشي فوادرويال http://WWW.Foadroyal.com حضور بينالمللي پيدا خواهد کرد.
درسال 1364 شمسي ازدواج كردم، داراي سه فرزند صالح، ساعي و اهل علم هستم كه به وجود آنها افتخار ميكنم. نقش همسرم در تربيت آنها سزاوار تقدير و ستايش است.
سيدمحمدفواد ابراهيمي
مدرس باز نشسته رياضيات و كامپيوتر دانشگاه فرهنگيان سنندج